Om Hanne

Jeg har 40 års erfaring fra det norske skolevesenet og har vært en synlig og uredd skoleleder i mange år.  Jeg har i en lang rekke saker vært brukt som frontfigur for aktuelle temaer og opparbeidet meg en rolle som damen med de sterke meningene om norsk skole.

I tillegg til flere skolelederstillinger har jeg vært tillitsvalgt, blitt brukt som sparringspartner for både forhenværende og nåværende utdanningsministre og holdt en rekke foredrag.

Jeg brenner spesielt for elevdrevet skole og tror på motivasjon, lekenhet og gøy som de viktigste driverne for å bygge, forme og drive en god norsk skole.

 1. #1 by jostein on 23. desember 2010 - 21:42

  Stå på hanne. dette virker lovende. heia hanne. hilsen meg.

  Liker

 2. #2 by Hilde Irene on 28. september 2012 - 22:55

  Gøy å se deg Hanne. Du var min klasseforstander i 3 år på Rødsberg ungdomsskole. Veldig blid:) sosialist og mot gym. He, he. Ser at du er ganske lik deg selv etter 20 år:) Hilsen Hilde

  Liker

  • #3 by Hanne Sand on 29. september 2012 - 13:38

   Hei Hilde. Takk, du har jo ikke forandret deg stort du heller. Var jeg mot gym? Kanskje slik faget ble drevet da (og nå), men ikke mot fysisk aktivitet i skolen. Veldig blid, joda, så hadde jeg flotte elever også! Håper livet er greit for deg.

   Liker

 3. #4 by bbolstad on 25. april 2015 - 18:59

  Takk for flott innslag på Lørdagsrevyen

  Liker

  • #5 by Hanne Sand on 25. april 2015 - 20:31

   Takk det samme. Håper noe foreldre der ute får med seg at vi ønsker samarbeid og ikke krig. Det er jo elevene det handler om, og de vil ikke slites mellom far på krigsstien og lærer i forsvarsposisjon.

   Likt av 1 person

 4. #6 by Åsmund on 24. februar 2016 - 01:23

  Hvordan går det O-løpskarrieren ?

  Liker

 5. #7 by Hanne Sand on 24. februar 2016 - 07:56

  O-løpskarrieren døde da jeg flyttet for langt fra Ertemarka, dessverre. Etter to ganger New York maraton har jeg lagt meg på et litt mer bedagelig nivå. Det er en tid for alt!

  Liker

 6. #8 by Finn Frydenberg on 12. juni 2016 - 11:23

  Hei Hanne

  Jeg snublet inn på siden din da jeg googlet et skoletema. Jeg får umiddelbart sympati med mye av det du skriver om. På mange områder tenker vi likt, du og jeg – ikke om alt, men en del.

  Som deg: Jeg etterlyser den klare og tydelige skolestemmen – hvor tok den veien? Ser ut til at den ligger med munnbind på politikernes bord, godt hjulpet av et utdanningsforbund som ikke makter å kjempe skolens og lærernes reelle kamp.

  Jeg er glad i skolen, jeg ser skolen og mange av dens gode kvaliteter. Imidlertid skjer det så mye strategisk i skolen både internt og eksternt som forurenser skolens plass og rolle.

  Skolen har behov for avklaringer. For tillit og utvikling. Vi trenger en og flere samarbeidspartnere som forstår skole. Per i dag har jeg en opplevelse av at skolen er prisgitt aktører som enten slår politisk mynt på skoleprat, eller de som tjener penger på å tilby det som politikerne snakker om. Jeg tror ikke det er veien å gå. Mange i dagens skole gjør en for dårlig jobb, men vi er flere som gjør en god jobb. Problemet er vi blir ikke bedre enn det svakeste ledd.

  Jeg er ny i rollen som rektor. Jeg holder på å bli kjent i systemet. Jeg tror på morgendagen og morgendagens skole. Den blir ikke slik som dagens politikere uttrykker det. Den blir annerledes. Om ikke for lenge, når det blir avslørt at dagens satsning ikke lykkes, får vi komme til ordet og gjøre rede for hva som trengs, hva som fungerer. Og den løsningen er enklere og langt billigere å gjennomføre enn det som skjer akkurat nå.

  Med optimistisk hilsen
  FInn

  Liker

  • #9 by Hanne Sand on 12. juni 2016 - 11:32

   Hei Finn. Takker for gode ord. Det varmer en gammel skoledame at nye krefter står klar til å føre skolen tilbake på riktig spor. Håper du får mange med deg på veien! Lykke til med rektorjobben, du har en spennende og viktig oppgave foran deg.
   Hilsen Hanne

   Liker

 7. #10 by Håkon B on 15. november 2020 - 12:14

  Hei, Hanne! Så koselig å snuble over deg. Du var klasseforstanderen min på 90-tallet. Minnes at du bl.a. underviste engelsk – svært engasjert med skotsk aksent 🙂 Håper alt er bra med deg. Hilsen Håkon Borg

  Liker

  • #11 by Hanne Sand on 15. november 2020 - 19:13

   Hei Håkon. Så hyggelig med hilsen. Og ja, jeg husker deg veldig godt – alltid blid og engasjert – aldri kjedelig med deg i timen. Håper du har et godt liv. Jeg stortrives som pensjonist og farmor til fem. Alt godt til deg med takk for gode minner.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: