Er røyking bundet tid?

Som frenetisk ikke-røyker er jeg veldig irritert, og jeg har vært det lenge. I debatten rundt tilstedeværelse har irritasjonen nådd nye høyder.
Det gjelder røykerne. Helt siden de ble kastet ut av lærerværelset (hurra!) har vi funnet oss i at de stikker av gårde i tide og utide. Siden nye lov kom i sommer, må de nå helt utenfor skolens område. Selvfølgelig er jeg kjempeglad for at de er sendt langt av gårde, og håper at flere lærere nå slutter med dette tullet.
Så lurer jeg på; regnes det som bundet tid når de står på baksiden av gymsalen midt på dagen? Når vi andre er på plass og til tider gjør deres jobb, er det da riktig at røykerne skal ha fri når det passer dem? Når kontordamen må ut en, to, tre ganger pr dag, hvem skal da passe telefonen? Og den som da må ta telefonen, hva får de? Det er jo noen som gjør dobbelt jobb, mens andre kan slappe av med en hyggelig passiar og en giftpinne langt unna.

Det irriterer meg, altså. Så da håper jeg vi kan få en diskusjon sammen med alle de andre diskusjonene for tiden. Hva er røykepausen? Nøkternt sett kan det jo ikke defineres som bundet tid, all den stund man da skal være disponibel for ledelsen inne på skolen. Kan røykepausene tas av ubundet tid? Slik vil ass. rektor måtte innføre stemplingsur og regne ut hvor mye lenger røykerne må sitte på skolen når vi andre har gått hjem. Herlige tilstander, ikke sant?
Slik jeg ser det, må det innføres totalforbud. En lærer som rollemodell skal ikke lukte så mye, og i hvert fall ikke nikotin. Barrikadene kaller på meg!

Forresten, kanskje det er en ide for fr Lied, hun kan gi seg på røykernes vegne. De som må røyke, kan ta KS-tilbudet, vi andre streiker videre.
God deal, eller?!

Røykfri hilsen
Hanne

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: