Bursdag i skoleferien, herlig!

Primo august er ypperlig bursdag-tid.
Da jeg gikk på skolen, var det riktig fint.
Den gang tvang frøken Norby dagens bursdagsbarn til å stå foran hele klassen mens vi gaulet oss gjennom bursdagssangen. Som det meget sjenerte (!) barn jeg var, passet det ypperlig å ha bursdag i ferien. Jeg var ganske sikker på å slippe unna med den prøvelsen å stå der helt alene foran de andre. Jeg led med Grethe i januar og Akki i februar, de slapp ikke unna. Men jeg ble som oftest glemt, og nøt det.
Da skolen startet, hadde klassen nok med å komme i gang. Jeg håpet i det lengste å få slippe å stå ved kateteret mens de sang, og som regel slapp jeg. Ett år husket hun oss, men da fikk jeg dele oppmerksomheten med de andre som hadde hatt bursdag i ferien. Det gikk greit, selv om jeg fremdeles husker den ekle følelsen av ufortjent oppmerksomhet.

En ulempe ved å ha bursdag i tidlig august er at det ble/blir sjelden de store festene. Folk flest var blakke etter ferien, og det begrenset gaveflommen. Mange er ikke engang hjemme fra ferie, så det begrenser en eventuell gjesteliste.

Men nå er det greit igjen. Jeg slettet datoen min fra Facebook, men ble ”outet”. Så da veltet det inn med hyggelige hilsener fra nær og fjern. Ikke kostet det penger, og ikke måtte jeg stå foran kateteret. Gjestelisten kan bli uendelig uten en eneste invitasjon. Tenk det, frøken Norby, sånn skulle vi hatt det på Skui skole i steinalderen også. Da hadde jeg gledet meg til skolestart.

Ps til lesende lærere; det er ikke alle som liker en dag med masse oppmerksomhet! I know.

Med takk for oppmerksomheten, bursdagen er 2.august.

Hilsen Hanne

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: