Lærere, dere står alene.

Det er gildt å se all aktivitet som er på grasrota for tiden. Mange ordsterke lærere kaster seg nå inn i kampen for å forklare hvor sinte de er. Spørsmålet som nå melder seg er: ” Hvor er Utdanningsforbundet?”

En liten fugl kvitret at det er jo mange tillitsvalgte rundt omkring som er engasjerte. Joda, det er riktig. Men det er vel ikke til å skjule at de tillitsvalgte profiterer på en raus frikjøpsordning. De har gode dager, og noe skal de jo bruke tiden til. Skrive et lite leserinnlegg i ny og ne, som hallo jeg er her.

I den forbindelse er det nødvendig med en liten avklaring (les: advarsel):

Til den tillitsvalgte: 

Du har ikke Utdanningsforbundet i ryggen. De anser seg ikke som din arbeidsgiver, og vil ikke støtte deg hvis du kommer i problemer. Siden du ikke er ansatt, gjelder ikke arbeidsmiljøloven for deg. De anser at siden du blir sendt på kurs hit og dit, er du fullt kapabel til å ta deg av oss på grasrota. De råd du gir til et medlem, må du helt stå inne for selv.
Hvis det skulle vise seg at rådene dine medfører erstatningsansvar, må du og kanskje din arbeidsgiver (altså den kommunen du jobber i) betale. Dette gjelder også om du er 100% frikjøpt. Så du må altså selv ta konsekvensene dine av hva du sier, selv om du uttaler deg som tillitsvalgt.
 (Les mer om bakgrunn og beviser her)

Til medlemmene: 

Du må ikke på noen måte stole på rådene fra en tillitsvalgt. De betyr ikke annet enn ord fra en hvemsomhelst, du kunne like gjerne fått råd fra postmannen. De tillitsvalgte har mange kurs, jo da. Men det er ingen garanti for at de har lært det som ble forelest, det er ingen eksamen. Den tillitsvalgte handler på egen hånd, uten støtte i Utdanningsforbundet hvis noe skulle bli galt. Alle råd du får, må du selv vurdere. Altså trenger du heller en god advokat, hvis noe skulle gå galt

.
Hvordan jeg vet dette?
Jeg var for litt siden midt i en konflikt med Lørenskog Kommune og trodde jeg trengte bistand fra Utdanningsforbundet. Det skulle vise seg å bli en skjebnesvanger tanke. Ikke lenge etter hadde jeg store problemer med i det hele tatt å få kontakt med Utdanningsforbundet.

Dessverre endte saken i rettsapparatet etter at Utdanningsforbundet blant annet ikke en gang valgte å møte i forliksrådet. Først i retten la Utdanningsforbundet fram sine bevis, blant annet at de ikke har juridisk eller økonomisk ansvar for tillitsvalgte fordi de ikke er ansatt.

Denne saken i seg selv er ikke det relevante. Men hvordan Utdanningsforbundet valte å unngå dialog og senere la fram bevis for at de ikke har noe ansvar for sine tillitsvalgte …. det burde skremme livskiten ut av tillitsvalgte og medlemsmassen.

Jeg har vært et trofast medlem av Utdanningsforbundet siden etableringen. Nå som jeg vet hva som skjuler seg på innsiden og baksiden ser jeg ingen grunn til å være medlem lenger. Den tryggheten jeg trodde jeg betalte for finnes ikke. Det har de selv lagt fram juridiske bevis for.

Utmelding blir sendt.

Hilsen Hanne

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: