Drømmelæreren jobber allerede på skolen

Men han er drittlei. Vi ble lovet at nå skulle det iverksettes noen tiltak som skulle gjøre at eleven skulle få møte drømmelæreren. Kanskje jeg har sovet i timen, men det eneste konkrete tiltaket jeg husker er ekstra kurs for mattelærere – som de delvis skal betale selv og ta i det som nå er sommerferie. Så det skal bli drømmelærere når noen har gjennomgått et pålagt mattekurs. Pøh!
I tillegg kommer nå utspillet fra KS som er så hårreisende på mange områder at man bør advare unge mot å velge læreryrket. Bare et lite poeng som mer bunden tid på overfylte arbeidsrom er nok til å innse at læreryrket ikke lenger er attraktivt.
Du må skjønne det, Erna. Drømmelæreren finnes allerede i hundretall rundt om i landet. Du er på feil planet når du tror at dine (få) tiltak og KS’ (mange) skal skape drømmelærere. Du gidder ikke engang høre på hva vi sier, men du durer frem med dine ”millioner kroners mattesatsing”, fordi ”matteundervisningen har vært skadelidende i 30 år”.
Nei, drømmelæreren er allerede på plass. Jeg jobber sammen med ham/henne nå, og jeg har jobbet sammen med henne/ham i alle år. Det er bare det at han er drittlei. Han bruker alle kreftene sine på skjema og vurdering og tester og møter. Han er lei overstyring av maktsyke byråkrater som ikke har peiling på skole. Han er lei av medias nedrakking på hans yrkesgruppe.
Han ønsker seg tid og rom til å gjøre jobben sin. Han vil ha tid til å forberede undervisningen slik at han kan nå frem til alle i klassen. Han vil ha tid til de små samtalene som gjør at alle føler seg sett. Han vil slippe å bli tvunget til å sitte på skolen til fastsatt tid, han vil selv bestemme når han gjør vurdering og andre oppfølgingsoppgaver. Han vil bruke tiden til de gode møtene med elevene, ikke skrive det ned på et obskurt skjema.
Drømmelæreren vil ha tillit og respekt. For han gjør det han skal og mere til. Det krever entusiasme og engasjement for å være en god lærer. Slik det ser ut nå med Erna og KS håndihånd, er dette på god vei til å bli strukturert bort fra skolen. Jeg er glad jeg fikk være lærer da vi kunne gjøre ting på vår måte når vi hadde overskudd til det. Og jeg er sikker på at elevene lærte like mye, om ikke mer, den gangen.
I fare for å bli en sur gammel kjerring,
Hanne

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: