Smart trekk, Erna.

Så ble endelig klart hvem som skal være vår ledestjerne fremover. En liten, snill (og ganske så pen) guttunge fra en liten by. Og alle sier jaja, det kunne jo vært verre.
Vi fortjente vel en pen statsråd, en som ikke har fått de store overskriftene og som kan sjarmere oss alle – i hvert fall en tid fremover. For hvem kan vel bli sint på denne kjekke gutten som med stor entusiasme sier han skal ”lede og lytte” .
Vi skrur tiden tilbake til da Giske kom inn fra venstre. Som vår nye utdanningsminister entret han podiet på skolelederkonferansen i Trondheim. Han begynte med en liten trøndervits før han fortalte av han så visst kjente skolen, fordi mor var lærer. Og alle damerektorene la hodet på skakke, smilte varmt til denne sjarmklompen og tenkte at dette skulle gå bra.
Nå kommer ny lærersønn inn fra høyre. Nok et skjevt smil, nok en haug med pene ord og verden går videre uansett. Jeg vil tro at en kunnskapsminister må ha litt mer kompetanse enn at ”lærere retter prøver på søndag og er utslitt til st.Hans”.
Det graves vilt i ministrenes fortid, og hvorfor skulle de ikke det? Vi må jo få vite hva de har sagt og gjort tidligere fordi dette er grunnlaget for hvorfor de er der de er. Hittil har svært lite blitt funnet om vår nye mann. Kanskje fordi det har vært så mye om de andre, eller kanskje det faktisk er fordi han ikke har gjort eller sagt så mye dumt?
Han har jo et mektig embetsverk å bryne seg på. Og jeg er redd det er rett når det sies at landet rusler videre uansett, byråkratene jobber med det samme og kjører sitt løp.

Du får mye å årne opp i, Tobben. Dette blir en utfordrende reise, og jeg håper du bevarer ditt varme smil. Og jeg håper du er sterk, for du skal jo løfte alt og alle i skolen til uante høyder.
Det eneste er som er sikkert, vi sitter klare på alle gjerdestolper for å hakke løs på deg.
Men det visste du vel?
Hilsen Hanne
PS: Dette ble en kort blogg fordi jeg vet så lite om fyren. Det kan endre seg! DS

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: