KRD – RLE – KRL – > ?

Etter noen dager i utlendighet kommer man hjem til andedammen og ser folk plasker rundt som før. Denne gangen gjelder det ett enkelt fag på skolen, ett som ikke engang er med i Pisa-undersøkelsen. Kan tenke meg det foregikk slik:
Tuppen og Lillemor var i sonderingshumør. Og de ville ikke lenger ha med seg hanen i kurven. For å bli kvitt ham fikk han 55%K, og et klapp på skulderen. Snill og grei som lillebror er, tok han til takke med det og tuslet tilbake til det store huset nede i byen. Der skulle man tro at alt var greit.
Men Folket våknet – heldigvis. De skjønte at ting ikke var så greit likevel.
Den nye regjeringen skulle løfte skolen, sa de. Og dette er altså løftet: nytt navn og nytt tidsbruk på et fag som fungerer aldeles glimrende som det er. Jeg trodde at slike endringer måtte ut på høring før man vedtok endringer. Skal det nå lages nye fagplaner på alle skoler, og rektor har ansvar for at 55% brukes rett? Må det nye bøker til? Må man endre det fra dd, eller holder det med de som starter på skolen nå? Synes jeg hørte to damer som snakket om mindre byråkratisering på tv i går -?
Jeg har hatt gleden av å undervise i faget slik det er nå. Som humanetiker hadde jeg (og elevene) stor glede og nytte av spennende og lærerike diskusjoner, preget av gjensidig respekt. Det var ingen som konverterte av disse diskusjonene, men det ga rom for ettertanke og oppklarende forståelse.
Jeg trodde at Tuppen og Lillemor hadde mer å fare med. Dette blir nesten patetisk. Lot krf seg avspise med 55%K, og så gikk de gladelig ut av regjeringssonderingene? Det kan da ikke være så enkelt? Er det bare nok et forsøk fra journalistene på å lage saker basert på de få tingene damene snakker om?
Nei, la oss bruke kreftene på de store tingene. La krl forbli slik det er nå. Kristendommen får stor nok plass der, og vi trenger ikke noen storebror som sjekker at vi holder på denne underlige prosenten.
Gi oss noe mer å diskutere, damer. Dette ble for flaut.
Med hilsen
Hanne

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: