Lærerne kommer ut av tunnelen.

Min venn sykepleieren vil aldri skjønne min påstand om lærernes årlige tunnel-løp. Jeg hevder at vi går inn i en tunnel ved skolestart, og kommer ut av den rundt st. Hans. Man må kanskje ha vært lærer for å skjønne det, men slik er det;

Vi starter opp med fagplaner og årsplaner og aktivitetsplaner i august. Dette skal vi gjennom i løpet av året. Samtidig skal vi holde et utall av frister, og det er ingen mulighet for å skyve på disse. Elevene kommer hver morgen uansett, eksamen er fastlagt og vurderinger skal deles ut før ferien. Dette er et evig kappløp, og alle i skolen henger med som best de kan.

Hva med feriene, sies det. Men da er det rettbunkenes høytid. Med hele dager ”fri”, kan man endelig komme gjennom en bunke uten andre avbrudd enn de man tillater selv. Disse dagene er også de man kan bruke til å holde seg oppdatert på hva som skjer i fagenes utvikling, på IT-siden, innen politikken og i alt man måtte ha interesse av. Dessuten har man jo som oftest noen sosiale/familiære forpliktelser å følge opp også.

Slik snubler man gjennom året, med juni som det gyldne lys i tunnelen. Først når alle vurderinger er levert, rapporter er skrevet, møter avholdt, klasserom ryddet etc., først da kan man senker skuldrene og gå ut av tunnelen.

Kom ikke med prat om lærerne har lang ferie, vi trenger det for å nyte sollyset før tunnelmørket senker seg igjen.

Men, bare for å ha nevnt det, man kan ha fine stunder inne i en tunnel også.

Snart er det ferie.

Hilsen Hanne

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: