Hurra for helsesøstrene.

Etter i lang tid å ha kritisert i øst og vest, føler jeg i dag for å løfte en litt usynlig gruppe frem i lyset. Det gjelder helsesøstrene på skolen.

Vi som husker den stille damen med hvit kappe på hodet, hvit frakk med belte og en stor sprøyte gjemt bak seg, bør vite at sånn er det ikke lenger. Hun har fremdeles krav på seg til å sette litt sprøyter og veie og føre skjema, men etter min mening er det langt andre ting hun gjør som er viktigere. Nå varierer oppgavene litt mellom kommunene, og det er opp til kommunene å fastsette omfang av tiden hun er på skolen. Riktignok har hun lovfestet krav på eget rom med størrelse som åpner for synssjekk, og hun må ha et låsbart skap; kanskje noe bekvemt å sitte på, men så er det slutt. Hun er prisgitt egen kommune, og hvor viktig man der synes at hennes jobb er.

Hun er uunnværlig! Hun er den lille ventilen som de stille elevene trenger sårt, hun er det lille pusterommet som har store ører og åpent sinn. Hun er den som kan lytte og som også kan lindre smerter. Vi vet jo at kontordamen også har plaster, men det er helsesøster som kan lese eleven og plastre mer enn bare fingeren. Helsesøster kan se hele eleven, hun kan initiere hjelp og hun skal ikke sette karakter på hva eleven gjør.

Problemet er hennes innsats ikke er målbar. Hun er til tider usynlig i skolehverdagen, men hun er svært viktig likevel. Gjennom årene har jeg sett hvor viktig hennes innsats er for skolen, og muligheten til å gå til helsesøster er uunnværlig for mange usikre fjortiser.

Nå ser det ut til at de fleste politikerne er enig i helsesøsters betydning. Så håper jeg at denne enigheten strekker seg til de som bevilger penger rundt om i kommunene.

Takk til alle de underbetalte, omsorgsfulle og engasjerte helsesøstre som finnes der ute. Dere er uerstattelige.

Med hilsen

Hanne

 1. #1 by Elisabeth on 18. juni 2013 - 21:37

  Tusen takk for gode ord.
  Hilsen
  fra
  en
  helsesøster.

  Liker

  • #2 by Hanne Sand on 19. juni 2013 - 05:50

   Dere fortjener mer enn gode ord, men det er alt jeg har. Takk for at du står på!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: