Forslag til tale på avslutningen.

Tillegg pr 4.juni 2019
Kjære leser.
Som du ser, ble denne blogget laget for 7 år siden. Mange, mange har vært innom siden da, og det er jeg veldig glad for. Det er moro å bli lest! Men du skal være klar over at hvis bare en brøkdel av disse mange har brukt denne talen, er det stor mulighet for at de du skal holde talen for, har hørt den før. Men for all del, bruk den gjerne. Sleng på litt om klima og Trump, så er du i mål. Folk hører bare de første setningene uansett, så du må finne på noe nytt innimellom for å vekke dem. Håper du får litt inspirasjon herfra, og lykke til med din stund på talerstolen.

Kjære 10H!
Det er avslutning og taletid. Svulmende ord om fremtid og håp. Tåredryppende tirader om alt det fine vi hadde/gjorde/sa/skrev…

Jeg er ikke der. Jeg er litt mer rett på sak:

Nei, det er ikke greit å jukse hvis man ikke blir oppdaget.
Nei, du får ikke 5 når du har 4 + og 4+.
Nei, jeg synes ikke alltid at du er min stjerneelev, noen ganger pynter jeg litt på sannheten for ikke å ta fra deg motet helt.
Nei, jeg ligger ikke våken og savner dere, vårt fellesskap er over om ca en time.
Nei, jeg var ikke alltid helt rettferdig med karakterene, litt svinn må vi regne med.
Nei, du kan ikke bli alt du vil, det finnes grenser for deg også.

Det handler om ærlighet. Det handler om å stå for det man gjør, og ikke legge skyld på andre. Det handler om å rydde opp i det som skjer, og ikke dekke over noe eller noen. Du må tåle å innrømme en feil, og ta konsekvensene av det du gjør.

Heretter er det deg, ditt liv og din fremtid. Du skal ta over dette landet uansett hvilken bakgrunn du har. Her bor vi, og du skal leve videre her.
Da gjelder det å ta vare på det som gjorde Norge til et fritt og godt land. Vi er ærlige i dette landet, vi tar vare på og respekterer hverandre. Kall oss blåøyde og naive, men vi tror på åpenhet og tillit til det motsatte er bevist. Vi bruker roser der andre bruker knyttnever.

Her er alle like mye verdt, kvinner og menn, rik og fattig (i hvert fall på papiret). Du betyr like mye som Ann-Preben på Ullern eller Jonny-Renate på Kløfta. Du har de samme mulighetene som alle andre, og det er opp til deg å gripe dem.

Vi går hver vår vei. Nå har jeg sagt mine siste alvorsord. Du må gjøre det beste ut av det, for det er bare du som kan leve ditt liv.

Gå ut og gjør Norge til et enda bedre sted å leve. Det er en ordre. Ta med deg de gode minnene og varm deg på dem når motvinden biter.

Takk for du lot som om du hørte på, lot tyggegummien hvile og ikke sjekket I-phonen.
Det vil helst gå godt.

Fra
Hanne med takk og varme.

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: