Nå har byråkratiet tatt pause.

I den siste uken har det vært tre spenstige innspill om feil og mangler ved skolen.
Først tok en politiker affære om frafall i vgs, så kom Aftenpostens artikkel om rot med muntlig eksamen og i dag kom BT med en rektor som sier opp i protest; (damen hadde allerede en ny jobb, så hun har ikke risikert så mye likevel).

Det er gledelig at ting blir belyst, og at noen tør si fra. Men det faller fort til jorden, og om noen dager er dette glemt. Departementet og utdanningsdirektoratet er merkelig stille for tiden.
Unntaket er seniorrådgiver Sissel Skillinghaug hos Udir som snakket om muntlig, og sa ting som var helt feil og langt fra det som tidligere har blitt sagt fra dem. Kan hun virkelig fortsette i jobben etter den flausen?

Men ellers er det altså helt stille. Jeg har en ide om hvorfor. (Motsi meg gjerne!)

Nå har alle byråkratene lest gallupen, og den tyder sterkt på at vi får en ny regjering neste høst. Her gjelder det å posisjonere seg for de som er redd for å miste jobben. Altså; her holder vi en lav profil, med kortene tett til brystet. Hvis ny statsråd ønsker store forandringer, må man ikke være for tydelig ”pro-Kristin”. Man må være klar til å skifte ham, og klar for å være med på de nye taktene man antar skal komme. De tviholder på skrivebordene sine og tør ikke kaste seg ut i noen media-storm som kan frata dem stolen de klamrer seg fast i.

Det blir altså stille fra skrivebordsbrigaden et år til, og vi ute i hverdagen kan gjøre som vi vil. Trist for skole-Norge, vi trenger folk som kan sørge for at vi kommer videre. Vi har ikke tid og råd til å stå stille et helt år.

Så derfor; byråkrater i direktorat og departement, hvor er dere?

Hilsen Hanne

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: