Skoledebatt på en søndag, jippi!

I dag prøver Abid Raja å blåse liv i skoledebatten, og det utenfor valgflesksesongen. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/elevavisen/artikkel.php?artid=10073521 Hurra for ham!
Denne gang gjelder det frafallet av flerkulturelle elever på VGS. Han som har opplevd problemet på kroppen, må få budskapet sitt spredt vidt og bredt.
Men Kristin svarer med sine vage ord – igjen. Vi har iverksatt tiltak, sier hun. NY GIV, sier hun. Joda, det er sikkert en god ide å gi disse elevene enda mer undervisning, men det er noe med organiseringen her. De får tilbud om mer fag, og de må ta det i tillegg til vanlig skole. Hvilken elev vil være igjen etter skoletid når alle de andre drar hjem? Blir det ikke da en straff for dem at de må pålegges ekstratimer fordi foreldrene valgte å reise/flykte hit?

Jeg søkte jobb relatert til NY GIV-satsningen på direktoratet, men fikk den ikke for jeg var ikke «byråkrat» nok, (det var faktisk det de sa!). Så det er det de vil ha, skrivebordspedagoger som skriver rapporter og teller penger. For det kan virke som det ligger noe negativt i det å være for nær praksisfeltet, man må holde seg på den riktige siden av skrivebordet. Som om det hjelper Ahmed og Hassan gjennom VGS!

Kristin sier også at nå skal ungdomsskolen bli så praktisk rettet. Hva hjelper det med noen få stunder med håndfast arbeid når resten er like teoritungt? Dessuten blir det vel mye teori i de nye valgfagene også, vil jeg tro. Teori er langt billigere enn praksis, så det er opplagt hvor dette bærer. Det koster mindre å tegne et fuglebrett enn å lage det, må vite. Men siden dette er den eneste store reformen Kristin har kommet opp med, får man håpe at det blir bra – for hennes ryktes del.

For det er praktisk arbeid som hjelper. Slipp de skoletrøtte vekk fra bøkene og la dem bruke hender og fantasi. Gi dem praktiske oppgaver uten å bli drept av vurderingskriterier. Jeg synes at AR setter fingeren på noe grunnleggende når han forteller hvordan den teoritunge skolen kveler arbeidslysten hos de som allerede sliter. Jeg har brukt mange timer på å overbevise elevene at man må ikke være akademiker for å ha et godt liv. De flerkulturelle som allerede sliter med norsk, skal i tillegg kveles med masse teori for å drive med praktisk arbeid. Hvor er den gamle yrkesskolen?!

Det er nesten så man skal tenke på å stemme Venstre, gitt.
Hilsen Hanne

  1. #1 by Anonym on 11. juni 2012 - 06:13

    Et spenstig innlegg!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: