Joda, vi snakker om sex også.

Skolen årner det meste. Vi skal ta for oss alle sider av samfunnet og forberede elevene på alle mulige utfordringer som de kan møte på livets vei.
Og denne uken kom kravet om at vi skal snakke om sex, sexpress og andre smått private ting. Vi gjør det jo. Uke 6 snakker vi om sex, fiffig ordspill.
Vi har fått hjelp av kvalifiserte folk, og vi har fått et kompendium som vi skal pløye oss gjennom i løpet av uka. (Det kan bli spennende, men vi har faktisk noen fag vi skal jobbe med også.)
Elevene ser frem til uke 6, og vi lover å gjøre så godt vi kan.
Men vi trenger noen innspill. Skal vi ta med lys og røkelse, sette på litt sjekkemusikk, sette oss på tepper på gulvet og kjenne litt på våre følelser? Eller skal vi forelese tørt og kjedelig og ta fra emnet enhver ide om den romantiske siden av saken? Hvor går grensen mellom faktaopplysinger og det personlig (kanskje litt pinlige)? Hvor langt skal vi trekke opplysningsflommen før det går over i de private sfærer?
Takk til NRK for spennende innslag i ”Debatten” i går (020212). Her var det mange gode innlegg. Jeg hørte med glede at man oppfordret til at foreldrene skulle ta ansvar for å diskutere dette emnet. For vi klarer nok ikke å svare på alle spørsmål, vi som står overfor 30 hormonbomber som vil vite alt på en gang. Skolen kan ikke ta ansvar for å bevisstgjøre elevene godt nok, men jeg kan love at det prøves hver dag i de 1000 klasserom.
Skolen tar altså dette ansvaret også, men vi trenger hjelp fra foreldre og alle andre voksne der ute. Det er ikke lett å være fjortis i dag, la oss sammen hjelpe dem videre.

Hilsen Hanne

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: