Terminslutt, karakterer og tragedie.

Det blir ikke noe lettere med åra. Man står der med karakterutskriftene – dommen – under armen og skal forsøke å si noen bevingede ord til oppskrudde tenåringer. Man prøver med ”dette er resultatet av høstens innsats” osv, men de følger ikke med. Fokus er på bunken under armen.
Man sier at foreldrene er varslet gjennom Mobilskole, og at de nå sitter hjemme og venter på resultatet. Spenningen stiger enda litt til.
Enda de er informert på forhånd om de fleste karakterene, så kanskje de håper på et lite under, kanskje en liten skrivefeil.
Noen har skjønt for sent at det er disse karakterene som skal hjelpe dem inn på privatskole, og at toget nok har gått når dommen faller. Litt smisk i siste liten har ikke nyttet.
Så faller de siste oppmuntrende ordene, og man deler ut.
Gledeshyl – hva er dette? Noen har regnet ut at de likevel klarer inntakskravet. Noen andre skjønner greit nok at de må skjerpe seg utover våren.
Men de siste, de som går duknakket hjem. Hvem kan forklare dem at det er mulig å forbedre seg? Hvem kan få en femtenåring til å se lyst på fremtiden når innsatsen i høst ikke ga noen uttelling? Hvem kan trøste dem med å si at det kommer flere tog? Det er en evighet til neste tog, juni er lysår unna når man er 10.klassing.
Sånn er dommens dag på en januarfredag, og man lever med i oppturer og nedturer. Så vet man at man må hjelpe dem videre mot nye mål og bedre karakterer.
Man går hjemover og gleder seg til å følge disse hormonbombene videre mot den store finalen. Snart er det juni og vitnemålsutdeling.
Hilsen Hanne

  1. Legg igjen en kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: